Război în Ucraina

Operatorii din Europa Continentală vor mări capacitatea comercială cu Moldova

Operatorii de sisteme de transport din Europa Continentală au decis să mărească capacitatea comercială cu Ucraina și R. Moldova la 250 MW, ceea ce reprezintă mai mult decât dublul capacității stabilite în faza inițială, de 100 MW.

Potrivit unui comunicat, în septembrie va fi analizată posibilitatea de a crește în continuare capacitatea comercială, pe baza considerațiilor privind stabilitatea și securitatea sistemului energetic, transmite sursa.

Schimburile comerciale de energie electrică cu sistemul energetic Ucraina și R. Moldova au început pe 30 iunie prin interconectarea dintre Ucraina și România, urmată de interconectarea Ucraina-Slovacia la 7 iulie. Se așteaptă ca schimburile de energie electrică pe celelalte interconexiuni – Ucraina-Ungaria și Moldova-România – să urmeze ulterior.

Pe 28 iunie 2022, operatorii de sisteme de transport din Europa Continentală au confirmat că au fost îndeplinite condițiile tehnice prealabile pentru a permite schimburile comerciale de energie electrică între Ucraina și țările vecine.

Acest lucru a permis deschiderea capacității comerciale cu Ucraina și R. Moldova.

Demararea schimburilor comerciale de energie electrică a urmat sincronizării cu succes a sistemului energetic al Europei Continentale și a sistemului energetic al Ucrainei/Moldova la 16 martie 2022 și primirii Ukrenergo în calitate de membru observator al ENTSO-E la 26 aprilie 2022.

#UE #energie #operatori

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button