Economie

Pâinea se scumpește: Franzeluța majorează prețul la produsele de panificație

Valul de scumpiri a ajuns și la cel mai mare combinat de panificație din țară, Franzeluța. Din această lună, se scumpesc practic toate tipurile de pâine. 

Conform sursei, la 1 februarie, întreprinderea Franzeluța a anunțat că va majora prețul pentru tot sortimentul de pâine, cu excepția celei sociale. 

Iar asta din motiv că suma cheltuielilor suportate de întreprindere a crescut considerabil, după majorarea tarifului pentru consumul de gaze naturale, combustibil și energie electrică. 

Ajustarea prețurilor este inevitabilă, spun responsabilii de la întreprindere, întrucât, potrivit lor, costurile de până acum nu acoperă cheltuielile de producere. 

Așadar, prețul la pâine va fi recalculat, iar în următoarele zile, compania va publica prețul exact al produselor de panificație. 

O altă noutate este că, începând cu această lună, costul de producere a pâinii sociale „Chișinău” va crește cu 54 la sută, fără a fi modificat, însă, prețul final, adică pentru consumatori. 

Ultima dată, Franzeluța a ajustat prețurile la unele din produsele sale de panificație, în anul 2015. 

Scumpirile pâinii și a produselor de panificație au început încă în toamna anului trecut, atunci când mai multe întreprinderi din raioane au ridicat cu unul sau cu doi lei prețul la produsele lor. 

#Franzeluța #scumpirea_pâinii #majorează_prețul #produse_de_panificație

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button