Politică

Parlamentul, în ședință. Se decide „soarta” ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare

Deputații se întrunesc astăzi, 16 iunie în ședință plenară și urmează să examineze moțiunea simplă depusă de către Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) împotriva politicilor promovate de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, transmite sursa.

Ședința plenară va începe la ora 10:00, va fi dezbătută moțiunea simplă asupra politicilor Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, depusă de BCS la data de 2 iunie curent.

În această perioadă, vor fi discutate în lectură finală mai multe proiecte, printre care ratificarea Acordului de grant cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în cadrul Proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova”, a Acordului de finanțare cu Asociația Internațională de Dezvoltare în vederea realizării Proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, dar și aprobarea Acordului de grant cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea asistenței tehnice „Activități preparatorii aferente unui proiect privind locuințele sociale”.

Tot în lectura a doua va fi examinat proiectul de modificare a legii privind atragerea împrumutului de stat extern din partea Fondului Monetar Internațional, precum și ratificarea Acordului cu Uniunea Europeană privind activitățile operative desfășurate de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă în Republica Moldova.

Pe ordinea de zi a următoarelor ședințe plenare au mai fost incluse prezentările rapoartelor privind executarea bugetului de stat, a bugetului asigurărilor sociale de stat și a fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală în anul 2021. De asemenea, va fi prezentat în plenul Parlamentului Raportul pentru anul 2021 privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. Agenda include și două inițiative legislative de modificare a Codului penal, precum și alte câteva proiecte de modificare a mai multor acte normative.

#ședința_plenară #Parlamentul #Ministrul_Agriculturii #Ministrul_Industriei Alimentare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button