Război în Ucraina

Parlamentul Moldovei a adoptat în lectură finală o lege care interzice difuzarea anumitor programe ale posturilor TV rusești

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) de guvernământ au votat pentru legea „Cu privire la securitatea informațiilor”, transmite un corespondent Interfax.

Legea, care include și modificări la Codul Serviciilor Audiovizuale, interzice „retransmiterea prin radio și televiziune a programelor de informații, militare, politice și analitice din țările care nu au ratificat Convenția Europeană a Televiziunii Transfrontaliere”. În plus, 50% din produsele străine difuzate pe postul TV trebuie să provină din țările UE, SUA și țările Convenției Europene.

Astfel, doar filme, seriale, muzică și programe de divertisment pot fi stocate pe canalele TV din Republica Moldova care retransmit conținut rusesc. O astfel de interdicție a fost deja introdusă în 2017, dar a fost ridicată la sfârșitul anului 2020. După începerea operațiunii speciale rusești în Ucraina, interdicția a fost introdusă din nou prin decizia Comisiei privind starea de urgență pentru perioada stării de urgență.

#TV #propagandă #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button