Politică

Parlamentul se va întruni joi și vineri în ședințe plenare. Pe ordinea de zi figurează ridicarea imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor

Parlamentul se întrunește joi și vineri, 23 și 24 decembrie în ședințe plenare. Deputații vor examina, în prima lectură proiectele de modificare a Legii privind ocrotirea monumentelor, Legii cu privire la piața produselor petroliere, Legii privind unele măsuri de susținere a călătorilor și a agenților economici din industria turismului pentru atenuarea efectelor negative generate de situația epidemiologică (COVID-19). Sursă.

Tot în prima lectură urmează a fi dezbătută Hotărârea Parlamentului cu privire la aprobarea modelului legitimației de judecător al Curții Supreme de Justiție și Hotărârii pentru aprobarea Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție pentru anii 2017-2020.

În lectura a doua, deputații urmează să examineze mai multe proiecte de modificare a unor acte legislative, și anume: Codului de procedură penală și Legii cu privire la asistența juridică internațională în materie penală; Legii privind modul de publicare și intrare în vigoare a actelor oficiale; Legii privind siguranța traficului rutier și Codului contravențional; Legii privind sistemul public de asigurări sociale; Legii cu privire la spațiile verzi ale localităților urbane și rurale; Legii cu privire la asigurări; Legii privind protecția mediului înconjurător și Legii privind deșeurile.  

În lectura a doua urmează a fi votat și proiectul de lege cu privire la serviciile publice.

De asemenea, va fi examinat proiectul de Hotărâre cu privire la declararea anului 2022 – Anul recunoștinței veteranilor de război, participanți la acțiunile de lupă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.    

Totodată, deputații urmează să se pronunțe pe marginea rapoartelor Comisiei juridice, numiri și imunități cu privire la cererile Procurorului general privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor.

Ședința de joi, 23 decembrie va începe la ora 11:00, iar cea de vineri, 24 decembrie – la ora 10:00.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button