Politică

Partid cu acte în regulă: Agenția Servicii Publice a înregistrat CUB

De astăzi, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) este partid politic cu acte în regulă. Agenția Servicii Publice (ASP) a înregistrat formațiunea.

Anunțul a fost făcut de liderul noii formațiuni, Igor Munteanu, transmite sursa.

„ASP a înregistrat Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) în temeiul art. 34, Legea nr. 220 din 19 octombrie, 2007. Transmit și pe această cale sincere felicitări tuturor colegilor mei și vestea bună că de azi Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) există ca partid politic cu toate actele în regulă”, a scris Munteanu pe Facebook.

Potrivit lui Munteanu, misiunea CUB este de a deveni un partid liberal, național, susținător dedicat al clasei antreprenoriale active din Republica Moldova, integrat în familia politică a liberalilor europeni (ALDE/RENEW), capabil să construiască unitate și bunăstare la nivelul standardelor de viață din Uniunea Europeană. 

„Vom promova competența, bunul simț și onestitatea în politică, ingredientele necesare pentru afirmarea statului de drept, pluralismul politic și respectul pentru libertățile individuale. 

Vom combate ignoranța, incompetența și falsitatea. Împreună cu larga comunitate CUB vom revendica voința și prioritățile adevărate ale cetățenilor simpli, care-și doresc guvernări capabile să le rezolve problemele lor reale, nu pretențiile exclusiviste ori sectariste ale unor emanații ale întâmplărilor istorice.

Ne vom asocia cu alți cetățeni liberi la fapte bune și vom promova meritocrația, oameni testați prin muncă și efort personal, personalități notorii, capabile să asigure semenilor lor un trai decent, sigur și virtuos. 

Ne asumăm misiunea de a planta semințele încrederii și unității într-un proiect al reîntregirii naționale, readucând pe agenda clasei politice interesul național, cauza publică – singurul etalon de legitimitate într-un sistem democratic”, a menționat Munteanu. 

Congresul de constituire a Partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a avut loc la 5 noiembrie curent. În cadrul congresului au fost constituite organele de conducere ale partidului, președinte fiind ales Igor Munteanu.

#CUB #partid_înregistrat #Agenția_Servicii_Publice

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button