Război în Ucraina

Partidul Renaștere s-a plâns Moscovei pe autoritățile de la Chișinău

Liderii Partidului „Renaștere”, afiliat politicianului fugar Ilan Șor, au avut o nouă întâlnire cu reprezentanții Dumei de Stat a Federației Ruse.

De această dată, politicienii au discutat online cu președintele Comitetului pentru Relații Externe, Leonid Sluțki. În cadrul discuției, aceștia s-au plâns pe „reticența” Chișinăului de a purta discuții cu Moscova și au optat pentru consolidarea relațiilor dintre Moldova și Federația Rusă, transmite sursa.

Potrivit comunicatului emis de „Renaștere”, părțile au discutat despre perspectivele de cooperare economică între cele două țări, precum și despre posibilitatea adoptării experienței legislative, care ar îmbunătăți viețile cetățenilor.

„Reprezentanții Partidului „Renaștere” au subliniat faptul că reticența autorităților moldovenești să se angajeze într-un dialog direct cu Rusia a provocat suferințe populației și și-au exprimat speranța pentru îmbunătățirea relațiilor interstatale”, se arată în sursa citată.

De menționat că, acum o săptămână, liderii Partidului „Renaștere” au avut o întâlnire online și cu Andrei Klimov, senator al Federației Ruse, deputat în Duma de Stat a Federației Ruse, membru al Consiliului Federației. Atunci formațiunea politică anunța că părțile au discutat „despre avantajele integrării Moldovei în Uniunea Economică Euroasiatică”.

Amintim că Partidul „Renaștere – Возрождение” a fost creat în toamna anului 2012. Atunci mișcarea politică și-a declarat oficial cursul ca fiind unul pro-Rusia. Formațiunea a devenit o perioadă „inactivă”, după decesul liderului acestuia, fostul deputat Vadim Mișin. Mișcarea a revenit, însă, în opinia publică, în special, odată cu organizarea de către politicianul fugar, Ilan Șor, condamnat la ani grei de închisoare în dosarul „frauda bancară”, a protestelor antiguvernamentale. De la începutul anului, mai mulți deputați, dar și membri din teritoriu ai Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM) au părăsit formațiunea în favoarea „Renașterii”. Printre ei se numără Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski.

#partidRenastere #Moscova #Chisinau

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button