Război în Ucraina

Zelenski: În cazul unei lovituri din Transnistria asupra Ucrainei, oamenii din Transnistria ar trebui să știe: pentru noi nu va fi o lovitură, ci o palmă în față, iar noi vom răspunde cu o lovitură.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut luni omologului său din Republica Moldova, Maia Sandu, care a vizitat Ucraina, un răspuns coordonat la amenințările Rusiei, conform CNN.

„Țările noastre se confruntă cu amenințări create de agresiunea rusă și de politica rusă. Dacă amenințările au rădăcini comune, ar trebui să avem un răspuns coordonat la acestea”, a spus Zelenski într-o conferință de presă comună cu Maia Sandu, la Kiev, transmite sursa.

Zelenski a reiterat de asemenea că „Ucraina rămâne un garant” în criza din Transnistria, regiunea separatistă a Moldovei cu prezență militară rusă, și că „va ajuta în mod activ Moldova în continuare”.

Maia Sandu a vizitat luni orașele Borodianka, Bucha și Irpin, care au fost devastate de ocupația forțelor ruse, în martie, ea condamnând „violența fără sens a acestui război”.

Potrivit Maiei Sandu, Republica Moldova, o țară cu 2,6 milioane de locuitori, a primit o jumătate de milion de refugiați ucraineni de la începutul războiului, pe 24 februarie.

#Zelenski #Transnistria #semnale_neplăcute #vizită_Kiev

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button