Război în Ucraina

Partidul Șor anunță câți oameni au venit la protest și câți nu au ajuns

Potrivit Partidului Șor, peste 40 de mii de oameni au umplut astăzi centrul Capitalei.

Totodată, alți 10 mii de oameni au fost împiedicați să ajungă la mitingul pașnic, la indicația guvernării PAS și a Maiei Sandu, spun membrii partidului, transmite sursa.

„Ei cu milioane, noi murim de foame!”, „Recean, plătește facturile”, „Semnați și achitați!”. „Noi suntem poporul!”, „Noi suntem Moldova”, „Nu stați la balcoane, că muriți de foame”. „Nu ne închideți gura cu Procuratura!”, au scandat oamenii.

„Suntem la un miting pașnic, democratic și avem o singură cerință către Guvern, să plătească facturile oamenilor pentru gaz, electricitate și energie termică în lunile de iarnă. Venim cu această solicitare din partea cetățenilor. Guvernarea are posibilitatea de a achita facturile, deoarece a primit un miliard de euro de la partenerii externi, iar alte 250 de milioane de euro au fost promise pentru începutul de an. Bani sunt, trebuie doar să fie voință politică. Avem informații că guvernarea a pregătit provocări pentru acțiunea de astăzi, dar mitingul nostru este pașnic și nu vom cădea pradă provocărilor”, a subliniat Marina Tauber.

„Și pentru moldovenii din diaspora facturile din Moldova sunt o povară, deoarece oameni trebuie să lucreze mai mult pentru a face față facturilor mari, stabilite de guvernarea PAS”, a adăugat Marina Tauber.

La rândul său, vicepreședintele PACE, Tatiana Bordeianu, reprezentant al Mișcării Pentru Popor, a venit cu un mesaj în limba engleză, în care a precizat că cetățenii moldoveni au fost condamnați la sărăcie și foame de actuala guvernare.

„Oamenii au venit aici ca să-și ceară drepturile și spună stop genocidului social, provocat de actuala guvernare. Oamenii nu mai fac față facturilor mari, sunt nevoiți să-și abandoneze casele și să plece din țară”, a specificat Tatiana Bordeianu.

„Ceea ce se întâmplă acum, nu a mai fost în ultimii 30 de ani”, a adăugat activista Maia Laguta.

„Mișcarea Pentru Popor a făcut calcule și a constatat că Guvernul a primit de peste hotare mai mult de 20 de miliarde de lei, dar a oferit compensații de 5,2 miliarde de lei. Unde sunt ceilalți bani? Când întrebăm Guvernul, el tace prin canalele de televiziune pe care le controlează. În schimb, ne denigrează și ne numește cum vrei – hoți, diversioniști, agenți etc. Numai nu răspunde la întrebare. Dacă ne considerăm țară civilizată, guvernarea trebuie să reacționeze, pentru că avem o revendicare din partea unor grupuri sociale”, a explicat Mihai Petrache.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button