Politică

PAS a decis: Lilian Carp este oficial candidatul la Primăria Chișinău

Partidul Politic Acțiune și Solidaritate a anunțat astăzi candidatul său la alegerile pentru funcția de primar general al Capitalei.

În cadrul unei conferințe de presă a Partidului PAS, Lilian Carp s-a prezentat drept candidat la cârma orașului, transmite Știri.md.

Acesta spune că printre cele mai mari probleme ale Capitalei sunt ambuteiajele, lipsa confortului urban, lipsa amenajării din curțile blocurilor: „Lucrările de fațadă nu mai sunt acceptate, iar împrumuturile de circa patru miliarde de lei reprezintă un mare semn de întrebare”.

Totodată, speakerul Parlamentului, Igor Grosu, a menționat în cadrul conferinței că „Chișinăul a intrat pe mâna forțelor pro-Kremlin. Chiar dacă au încercat să-și schimbe părul, năravul a rămas același… Haideți, vă rog, să întoarcem anul acesta Chișinăul Republicii Moldova. Capitala Republicii Moldova a beneficiat, în ultimii ani, de o intervenție cosmetică. Nu de asta are nevoie o Capitală europeană, ci de proiecte, investiții. Lucrul acesta îl poate face un primar cu credibilitate”.

Grosu a mai susținut că „vom avea o campanie corectă, vom avea întâlniri cu cetățenii, o să venim cu soluții și o să discutăm cu ei”.

Lilian Carp este în prezent președintele Comisiei securitate apărare și ordine publică din Parlament, fost membru în echipa lui Dorin Chirtoacă, semnatar în 2016 al Declarației de susținere a lui Plahotniuc în funcția de premier.

Data alegerilor locale din 2023 nu a fost anunțată deocamdată, însă cel mai probabil va avea loc la toamnă. Până acum, puține formațiuni politice și-au anunțat candidații.

#Lilian_Carp #candidatul_la_funcție_de_primar #PAS

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button