Politică

PAS nu va oferi transport pentru participanții la Adunarea Națională

PAS nu va organiza transport pentru cei care vor dori să vină la Adunarea Națională „Moldova Europeană”, pe 21 martie, a precizat deputatul PAS, Dorian Istratii.

De cealaltă parte, liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, consideră că ar trebui puse la dispoziție autocare pentru cetățeni. Acesta a adăugat că partidul său va participa la eveniment. Și Partidul CUB, condus de Igor Munteanu, se alătură inițiativei. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 11 aprilie a emisiunii „Freedom” de la TV8.

„Fiecare cetățean se va organiza de sine stătător, fiecare lider de opinie, dacă va dori să organizeze pe cineva, va organiza. PAS nu va organiza cetățeni, transport. Nu este un eveniment PAS, este unul de unitate națională și cetățenii se vor organiza singuri. Sunt sigur că mulți vor dori să vină”, a spus Istratii.

„Eu susțin integrarea cu ambele mâini și n-am bani de bilet de la Sadaclia până aici. Cum mă ajutați să ajung? Nu plătiți pentru a veni la eveniment, dar puneți la dispoziție autocare din centre raionale”, a afirmat Costiuc.

Liderul „Democrația Acasă” consideră că organizarea unei adunări naționale este o acțiune întârziată de cel puțin doi ani.

„Evident că noi am fost, suntem și vom fi pentru reîntregire națională, pentru integrare europeană. Doar că avem o serie de întrebări legitime către șefa statului. Mi se pare o acțiune întârziată de cel puțin 2 ani, pentru că în ultimii doi ani, s-a întâmplat o serie de fenomene negative în mare parte, iar această ieșire publică vine să răspundă la o serie de provocări și încearcă s-o facă șefa statului”, a declarat Vasile Costiuc.

Iar președintele CUB, Igor Munteanu, crede că adunarea va solidariza societatea, dar nu ar vrea să ia parte la ceva „care doar ar valida doar pozițiile electorale ale unui partid politic”

„Mesajul pe care l-am primit din partea șefei statului este un mesaj pozitiv, interesant, la care, cu siguranță, vom avea o poziționare pozitivă. Ideea de unitate este evident naturală pentru toate partidele democratice, care au aspirații europene. Această formă de a solidariza societatea pentru obiective pozitive este în firea lucrurilor. 

Trebuie să ne punem niște întrebări. în ce măsură acest eveniment poate deveni acel motor, stimulent de coagulare a societății, în condițiile în care noi știm să societate este foarte divizată și nu toată lumea împărtășește tema acestei întâlniri. A doua întrebare este în ce măsură președinta se poate oarecum detașa de încărcătura partizană cu partidul de guvernare”, a precizat Munteanu.

#transport #PAS #participanți #Adunarea Națională

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button