Politică

Vadim Krasnoselski câștigă așa-numitele „alegeri prezidențiale” din Transnistria

Vadim Krasnoselski a fost reales liderul regiunii separatiste transnistrene, a anunțat astăzi așa-zisa comisie electorală centrală de la Tiraspol. Sursă.

Vadim Krasnoselski a câștigat așa-zisele alegeri prezidențiale obținând 79,4 % din sufragii. Pentru oponentul acestuia, candidatul Serghei Pînzari, au optat 11,8 % dintre alegători.

Conform acestei structuri, la alegerile din autoproclamata republică nistreană, desfășurate pe 12 decembrie, și-au exprimat votul 143 054 de alegători, ceea ce constituie o rată de participare de 35,2 %. La alegerile din 2016, când a fost ales pentru prima dată Krasnoselski, dreptul de vot a fost exercitat de circa 60 % dintre locuitorii regiunii incluși în listele de votare (aproximativ 400 000 de cetățeni).

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova a declarat înainte de acest scrutin că așa-numitele „alegeri prezidențiale” din regiunea transnistreană sunt ilegale, nelegitime și nule. MAEIE a îndemnat partenerii străini să nu își delege observatori și a calificat drept „sfidare la adresa suveranității și integrității teritoriale” a țării astfel de acțiuni.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button