Politică

PAS nu vrea referendum? Grosu: Sondajele arată o predilecție și o opinie hotărâtă pentru integrarea europeană

Nu este nevoie acum să discutăm de un referendum! Așa a răspuns președintele Parlamentului, Igor Grosu, întrebat dacă va fi inițiat un referendum pentru stabilirea vectorului politico-economic extern al țării. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „În context” de la Moldova 1, transmite sursa.

„Eu cred că nu e nevoie acum să discutăm acum de referendum. În opinia mea, noi am avut două referendumuri, două exerciții electorale. Asta a fost alegerile din 2020 și alegerile din 2021, în care oamenii au votat pentru o opțiune pro-europeană, pentru integrare europeană. Sondajele arată o predilecție și o opinie hotărâtă pentru integrarea europeană, iar evenimentul de ieri, (n.r. duminică) i-a lăsat fără comentarii și pe cei mai acizi oponenți… ”, a declarat el în cadrul emisiunii „În context” de la Moldova 1.

Rezoluția adoptată duminică, 21 mai, la Adunarea „Moldova Europeană”, prevede inclusiv modificarea Constituției pentru a stabili definitiv și ireversibil aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Anterior, președinta Maia Sandu, a declarat la o emisiune de la ProTV Chișinău că nu exclude desfășurarea unui referendum cu privire la intrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută pe 7 martie curent.

#PAS #referendum #UE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button