Societate

Pastilele anti-COVID: Paxlovid și Molnupiravir ar putea fi accesibile în farmaciile din Republica Moldova

Cele două medicamente anti-COVID elaborate și aprobate recent la nivel mondial – molnupiravir și paxlovid ar putea fi accesibile și în farmaciile din Republica Moldova. Autoritățile sanitare anunță că sunt la etapa de negocieri.

„Suntem în pregătire pentru valul următor al pandemiei COVID, care este preconizat pentru următoarele luni. Purtăm negocieri cu producătorii de medicamente ca să asigurăm prezenta pe piață a medicamentelor care au fost autorizate recent – molnupiravir și paxlovid. Medicamente sunt primele înregistrate pentru tratarea la domiciliu a formelor ușoare și moderate COVID”, a comunicat, în cadrul unei conferințe de presă, secretara de stat a Ministerului Sănătății, Zinaida Bezverhni.

În contextul în care autoritățile se pregătesc pentru un nou val de îmbolnăviri, la ora actuală se reevaluează și lista medicamentelor parțial sau total compensate pentru tratarea COVID. Cele două medicamente antivirale noi, care urmează să ajungă și la noi vor fi incluse în această listă. Cel puțin așa promit factorii responsabili la această etapă.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button