Internaţional

Patinatoarea Kamila Valieva a primit permisiunea de a participa în continuare la JO de la Beijing

Patinatoarea artistică rusă Kamila Valieva a primit dreptul să concureze la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing deși a fost testată pozitiv pentru dopaj înaintea lor, transmite sursa.

Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS) a spus după o audiere care a durat până în primele ore ale zilei de 14 februarie că susține decizia agenției ruse anti-dopaj de a ridica sancțiunea împotriva sportivei de 15 ani, testată pozitiv la 25 decembrie.

Decizia CAS, publicată pe site-ul instituției, spune că Valieva, care are 15 ani, fiind favorită la „aurul” individual, nu trebuie suspendată înaintea unei anchete complete asupra presupusului său dopaj. Scandalul amână, totuși, în continuare acordarea medaliilor celor trei echipe câștigătoare la proba de patinaj artistic: aur pentru echipa Rusiei, argint pentru echipa SUA și bronz pentru echipa Japoniei. „Decizia cu privire la rezultatele echipei ROC la proba de patinaj artistic pe echipe poate fi făcută doar după ce s-a luat o decizie finală asupra întregului caz”, a declarat un reprezentant al Agenției Internaționale de Testare (ITA), citat de serviciul pentru România al Europei Libere. Potrivit ITA, probele pentru test au fost recoltate în ziua de Crăciun, însă testul a fost efectuat abia în data de 8 februarie, la o zi după ce Kamila Valieva a condus echipa rusă de patinaj artistic la aur în competiția de la Beijing. Comitetul Olimpic Rus a declarat că Valieva a „trecut în mod repetat teste antidoping”, în timp ce se afla deja la Beijing și că vor lua măsuri pentru a păstra medalia „câștigată pe bună dreptate” a sportivei de 15 ani.

#Kamila_Valieva #JO_Beijing #Curtea_de_Arbitraj_pentru_Sport #Rusia #test_antidoping

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button