Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Patriarhia Moscovei nu are locul în Ucraina

Pe 22 noiembrie, SBU, Garda Națională și Poliția Națională au efectuat percheziții în Lavra Kiev-Pechersk. Este chintesența acumulării nu numai a reprezentanților Patriarhiei Moscovei, ci și a serviciilor speciale ale Federației Ruse. Această tradiție, din păcate, s-a păstrat încă din vremea sovietică.

Ucraina este un stat multireligios, în ea sunt reprezentate majoritatea confesiunilor din întreaga lume. Guvernul Ucrainei nu a intervenit niciodată în activitatea organizațiilor religioase, nici în interiorul statului său, nici în afara acesteia. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplică cazurilor în care astfel de comunități, sau mai degrabă membrii acestora, amenință în mod direct securitatea națională a Ucrainei, suveranitatea și integritatea teritorială a acesteia.

Clerul Lavrei Kiev-Pechersk, precum și o serie de alte biserici ale Patriarhiei Moscovei, sunt suspectați de colaborare cu țara agresoare. Astfel de acuzații au o bază de probă incontestabilă, ale căror materiale sunt adunate de câțiva ani. Acțiunile lor sunt dăunătoare securității naționale a Ucrainei, care își amenință cetățenii. În timpul legii marțiale, o serie de clerici nu au încetat să lucreze pentru statul terorist, ceea ce a dat oamenilor legii dreptul de a rezolva problema cu Patriarhia Moscovei pe teritoriul Ucrainei odată pentru totdeauna.

Oamenii legii au bănuit de mult că prin clerul Lavrei Kiev-Pecersk, propaganda rusă își recruta activ adepții în interiorul zidurilor bisericii și mănăstirii ortodoxe. În timpul perchezițiilor în mănăstire, au găsit atât afișe propagandistice de la Kremlin, cât și arme, valută și pașapoarte rusești ale clerului acuzat.

SBU, Garda Națională și poliția asigură că clerul care respectă legea din Patriarhia Ucrainei nu este în pericol.

Trebuie amintit că Rusia, în ciuda ostentativă a „protejării” bisericilor Patriarhiei Moscovei, trage fără milă în biserici, mănăstiri și alte locuri culturale. Timp de 9 luni dintr-o etapă pe scară largă a războiului ruso-ucrainean, armata rusă a ucis zeci de clerici. Merită să ne amintim că, ca răspuns la aceasta, a avut loc un „slujbă” în urmă cu o săptămână chiar în acea Lavră Kiev-Pechersk, unde au cântat țara teroristă. În ce măsură este acesta un act religios?

Acțiunile de investigație în Lavra Kiev-Pechersk fac parte din afacerile interne ale Ucrainei în situația agresiunii militare ruse. Orice declarații ale propagandiștilor și oficialilor de la Kremlin nu înseamnă nimic, ci doar dovedesc dorința Kremlinului de a continua să se amestece în afacerile interne ale Ucrainei și nu numai.

Amintiți-vă că Rusia încearcă să joace rolul unui stat care „ia foarte în serios” protecția canoanelor ortodoxe. Cu toate acestea, în general, Federația Rusă este o structură absolut anti-morală, care nu numai că nu respectă valorile religioase ale altor eparhii și popoare, dar este și implicată activ în denigrarea mișcării ortodoxe. Acest lucru se manifestă atât în ​​dezvoltarea agenților în interiorul templelor și bisericilor Patriarhiei Moscovei, cât și în construirea unui „templu” dedicat armatei ruse, unde în loc de icoane se pot vedea portrete ale lui Stalin și Lenin. De aceea, sistemul Patriarhiei Moscovei nu are loc nu numai în Ucraina, ci în toate țările lumii.

#Patriarhia_Moscovei #Ucraina #Kiev-Pechersk #percheziții

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button