Societate

Patru biatloniști vor reprezenta Moldova la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing

Republica Moldova va fi reprezentată de patru biatloniști la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, care vor începe pe patru februarie. Este vorba de Mihail Usov, Maxim Makarov, Alina Stremous și Alla Gylenko. Debutul lor se va produce pe cinci februarie, când este programată cursa de Mixed Relay.

Natalia Levcenkova este biatlonista care a obținut cel mai bun rezultat pentru țara noastră la Jocurile Olimpice de iarnă. La ediția din 2006 de la Torino, sportiva originară din Rusia s-a clasat pe locul opt în cursa 15 kilometri individual. În acel an, Republica Moldova a avut ultima dată patru biatloniști calificați la Jocurile Olimpice.

După cum menționează sursa, aceștia sunt sportivii moldoveni care luptă pentru calificare la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. În luna februarie, Beijing va deveni primul oraș care va avea în palmares organizarea atât a Jocurilor Olimpice de vară, cât și celor de iarnă.

Amintim că, Doina Descalui este prima sportivă din Moldova calificată la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Ea are 22 de ani și practică sania din anul 2017.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button