Politică

Patru posturi TV, amendate cu peste 100.000 de lei. Explicația CA

Consiliul Audiovizualului a aplicat amenzi în valoare de 109 mii lei pentru patru posturi TV care nu au realizat suficiente programe locale, în limba română sau în prime-time.

Posturile vizate sunt „REN Moldova”, „Cotidianul TV – CTV”, „Canal Regional” și „Orizont TV”, transmite sursa.

Astfel, Consiliul Audiovizualului a analizat rapoarte de monitorizare pentru încălcarea prevederilor art. 4. alin. (3) lit. a), b), c), alin. (7) și alin. (9) din Codul Serviciilor Media Audiovizuale (CSMA). Perioada de monitorizare a fost 2-8 decembrie.

Astfel, CA a amendat REN Moldova cu 42 000 de lei, Cotidianul TV cu 28 000 de lei, Canal Regional cu 27 000 de lei și Orizont TV cu 12 000 de lei.

În același timp, monitorizarea nu a atestat încălcări ale prevederilor art. 4 alin. (3) lit. a), b), c), alin. (7) și alin. (9) din CSMA de către posturile „Busuioc TV”, „Gurinel TV”, „Noroc TV”, „Tezaur TV”, „ TVR Moldova” și „Vocea Basarabiei TV”, potrivit CA.

Tot în ședința de ast[zi, membrii CA au decis să inițieze un control privind respectarea prevederilor art.13 – asigurarea informării corecte -, în principalul buletin de știri al serii, timp de o săptămână, de către postul REN TV.

#posturi_TV #amenda #Moldova #CA

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button