EconomieSocietate

Ce fel de compensații vor primi cei care s-au deconectat de la căldură

Membrii CSE au intervenit cu unele corectări la modul cum vor fi compensate facturile pentru locuințele debranșate de la sistemul centralizat de încălzire.

Astfel, începând cu decembrie 2022, posesorii unor asemenea locuințe vor primi compensații echivalente gradului de vulnerabilitate foarte ridicată, transmite sursa.

Decizia CSE vine după ce cetățenii deconectați de la sistemul centralizat de încălzire și-au manifestat nemulțumirea urmare a facturilor foarte mari care le-au venit pentru luna noiembrie.

Săptămâna trecută Termoelectrica anunța despre o nouă metodologie de calculare a facturilor pentru locatarii debranșați de la sistemul centralizat de încălzire.

Vasile Leu, directorul Termoelectrica a declara, într-o conferință de presă, că 55,5% din cei deconectați (26 mii de apartamente debranșate n.r) se de la sistemul centralizat de încălzire trebuie să achite între 500 și 100 de lei pentru încălzirea centralizată livrată în luna noiembrie. Iar 39% dintre cei deconectați au de achitat facturi sub 500 de lei.

O medie generală de achitare pentru apartamentele deconectate este de 15% pentru fiecare țeavă tranzitorie și este în funcție de suprafața apartamentului, dar și încăperile nelocative.

#compensații #Moldova #căldură #deconectare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button