Război în Ucraina

Peskov a vorbit despre întâlnirea lui Putin cu Prigojin și comandanții PMC Wagner

Pe 29 iunie, președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu comandanții și conducerea PMC Wagner, inclusiv cu Evgheni Prigojin. Acest lucru a fost anunțat de secretarul de presă al președintelui Dmitri Peskov, a informat presa rusă.

„Putin a invitat 35 de persoane la întâlnire. Toți comandanții și conducerea companiei, inclusiv Prigojin. Întâlnirea a avut loc pe 29 iunie. A durat aproape trei ore. Detaliile sunt necunoscute. Președintele a făcut o evaluare a acțiunilor companiei pe front și, de asemenea, a făcut o evaluare a evenimentului din 24 iunie”, a spus Peskov.

Potrivit lui Peskov, Putin a ascultat explicațiile comandanților și „le-a oferit alte opțiuni de angajare”.

„Comandanții înșiși și-au prezentat versiunea despre ceea ce s-a întâmplat, au subliniat că sunt susținători fermi și soldați ai șefului statului și ai Comandantului Suprem Suprem și, de asemenea, au spus că sunt gata să lupte în continuare pentru Patria Mamă. Atât putem spune despre această întâlnire”, a spus Peskov.

Anterior, ziarul Libération, citând surse din serviciile secrete occidentale, a raportat că Prigojin, împreună cu comandanții PMC Wagner, s-au întâlnit cu Putin la 1 iulie la Kremlin.

Acolo s-a întâlnit nu numai cu Putin, ci și cu șeful Gărzii Ruse, Viktor Zolotov, și cu șeful Serviciului de Informații Externe, Serghei Naryshkin. Ziarul scrie că Prigojin a fost însoțit la întâlniri de comandanții PMC. Publicația nu oferă alte detalii despre aceste întâlniri.

Direct în ziua întâlnirii lui Putin cu Prigojin – 29 iunie – Peskov le-a spus reporterilor că nu știe unde se află fondatorul PMC.

Pe 6 iulie, Alexandru Lukașenko a anunțat că Prigojin se află la Sankt Petersburg. Totodată, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a spus că Kremlinul nu are „nici dorința și nici oportunitatea” de a monitoriza mișcările fondatorului PMC Wagner.

#Wagner #Putin #Peskov #întâlnire

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button