Internaţional

Peskov: acțiunile provocatoare a Kievului s-au intensificat în ultimele 24 de ore

Potrivit lui Peskov, “acțiunile provocatoare ale Kievului” s-au intensificat în ultimele 24 de ore în apropierea liniei de demarcație din Donbas. El a vorbit și despre riscul “aprinderii” situației din apropierea granițelor ruse, transmite sursa.

“Am auzit în ultimele 24 de ore rapoarte potrivit cărora, să zicem, Rusia menține o capacitate de atac uriașă la graniță. Dar este vorba despre propriul nostru teritoriu. Dar nimeni, niciun reprezentant occidental, nu vorbește despre potențialul uriaș de lovire al forțelor armate ucrainene pe linia de contact”, a declarat Peskov.

Anterior, la 17 februarie, miliția populară a autoproclamatei DNR a declarat că situația de pe linia de contact a escaladat brusc. Miliția populară a anunțat folosirea de mortiere, lansatoare de grenade și arme de calibru mic de către armata ucraineană. 

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat, la rândul său, despre bombardarea satului Luhanska, în urma căreia obuzele au lovit clădirea unei grădinițe, jumătate din sat a rămas fără electricitate, doi localnici au fost răniți, a precizat sediul central.

Observatorii OSCE au înregistrat “numeroase bombardamente” de-a lungul liniei de contact, a informat Reuters, citând o sursă diplomatică.

Reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, Serhiy Kislitsa, la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU din 31 ianuarie, a anunțat că nu există planuri pentru o ofensivă în Donbas.

Washington Post și The New York Times au raportat la începutul lunii februarie, citând serviciile de informații americane, că Rusia plănuia să folosească un videoclip fals cu victimele civile din Donbas pentru a crea un pretext pentru invadarea Ucrainei. Rusia a negat astfel de planuri.

#Peskov #Kremlin #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button