InternaţionalRăzboi în Ucraina

Opoziţia germană cere deportarea refugiaţilor ucraineni fără muncă

Președintele partidului de opoziție bavarez CSU din Bundestag, Alexander Dobrindt, a cerut expulzarea refugiaților ucraineni șomeri din Germania.

Potrivit European Pravda, el a spus acest lucru într-un interviu acordat Bild, după cum a raportat ZDF.

Dobrindt consideră că refugiații ucraineni ar trebui expulzați din Germania dacă nu își găsesc de lucru.

„La mai bine de doi ani de la începutul războiului, principiul trebuie să se aplice acum: obțineți un loc de muncă în Germania sau întoarceți-vă în zonele sigure din vestul Ucrainei”, a spus el.

Politicianul de opoziție a criticat și faptul că prea mulți oameni în Germania primesc asistență socială în detrimentul contribuabililor.

“Avem nevoie de obligații de cooperare mai puternice pentru solicitanții de azil când vine vorba de angajare. Trebuie să existe o ofertă sub formă de locuri de muncă și aceasta trebuie să facă parte din serviciul de integrare”, a spus Dobrindt.

Cererea opoziției a fost aspru criticată de reprezentanții coaliției guvernamentale. Liderul adjunct al fracțiunii parlamentare a social-democraților, cancelarul Scholz, Dirk Wiese, a declarat, într-un interviu pentru Bild, că CSU ar trebui să se rușineze de astfel de revendicări și „o dată pentru totdeauna să elimine litera „X” de pe numele său, care înseamnă „creștin””.

“(Liderul rus Vladimir) Putin continuă să bombardeze ținte în toată Ucraina. Acum Dobrindt vrea să trimită acolo femei și copii care poate și-au pierdut deja părinții pe front”, a spus el.

În același timp, liderul Partidului Verzilor, care face parte și din coaliția guvernamentală, Omid Nuripour, a criticat și propunerea lui Dobrindt.

„Insinuațiile că ucrainenii vin la noi din cauza asistenței sociale nu recunosc oroarea războiului lui Putin”, a spus el.

Anterior, sa raportat că, în cadrul programului de integrare accelerată a ucrainenilor pe piața muncii din Germania, Jobturbo a reușit să atragă aproximativ 33 de mii de oameni – de șase ori mai puțin decât se aștepta guvernul german.

Ministrul federal german al Muncii, Hubertus Heil, a cerut angajatorilor să angajeze refugiați ucraineni care nu au stăpânit încă limba germană la nivelul corespunzător, dar au cunoștințe de bază despre aceasta.

Dorim să vă reamintim că cu o zi înainte, o serie de politicieni din Germania au cerut abolirea asistenței standard pentru șomaj pentru refugiații ucraineni din țară – așa-numiții „bani pentru cetățeni” (Bürgergeld).

#Germania #ucraineni #refugiaţi #deportare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button