Război în Ucraina

Peste 22 de mii de militari ruși morți în Ucraina

Jurnaliştii continuă să ţină o listă cu numele soldaţilor ruşi care au murit în război. În ultimele patru săptămâni, i-au fost adăugate peste 2,3 mii de nume – acum sunt 22.055 de persoane pe lista morților, transmite sursa.

Acest număr nu reflectă nivelul real al pierderilor: jurnaliștii iau în considerare doar rapoartele publice despre decese. Acestea includ postări ale rudelor, știri din mass-media regională și rapoarte de la autoritățile locale. Numărul efectiv de morți ar putea fi de câteva ori mai mare. În plus, numărul celor dispăruți și capturați este necunoscut.

De la raportul anterior din 7 aprilie, 2.367 de nume au fost adăugate pe listă. Cea mai semnificativă parte a pierderilor sunt luptătorii Wagner PMC care au murit în Bakhmut. Printre ei se numără atât mercenari obișnuiți, cât și prizonieri.

Acum se cunosc numele a 2.057 de morți mobilizați.

Cele mai multe înmormântări vin în regiunile Sverdlovsk și Chelyabinsk, Bașkiria, Buriația și regiunea Volgograd. Un număr mare de rapoarte despre morți de pe teritoriul Krasnodar, printre altele, se datorează faptului că voluntarii merg în jurul cimitirelor și fotografiază locurile de înmormântare ale militarilor – adică mai multe victime devin cunoscute public.

#mobilizați #pierderi #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button