Societate

Peste 4.300 de șoferi sancționați în weekendul trecut

În ultimele trei zile de odihnă, mai mult de 4.300 de conducători auto au fost sancționați pentru diverse încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere. Cele mai frecvente abateri au fost legate de depășirea limitei de viteză, cu 2.646 de cazuri înregistrate, urmate de oprirea vehiculului în locuri interzise, care a fost semnalată de 668 de șoferi. De asemenea, au fost raportate 475 de situații de nerespectare a indicatoarelor rutiere de prioritate și a semnalelor de interzicere de la semafoare, transmite sursa.

Conducerea sub influența alcoolului rămâne una dintre cele mai grave încălcări, iar poliția a reținut 79 de șoferi în această situație. În plus, 214 conducători auto au fost surprinși conducând fără revizia tehnică anuală și fără polița de asigurare, iar 174 dintre aceștia nu purtau centura de siguranță. Alte 101 sancțiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității pietonilor sau cicliștilor.

În paralel, polițiștii de patrulare au intervenit în 502 cazuri, în urma apelurilor primite la numărul unic de urgență 112, demonstrând astfel angajamentul autorităților de a asigura siguranța pe drumurile publice.

Imagine: Ilustrativa, sursa: https://tv8.md/2024/10/15/cati-soferi-au-fost-sanctionati-in-ultimele-trei-zile-de-odihna-peste-2-600-au-depasit-limita-de-viteza/267478

#șoferi #sancționați #wekeend

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button