Internaţional

Peste 475.000 de mașini electrice, produse de Tesla, sunt rechemate la service. Ce probleme tehnice au fost depistate

Tesla Inc va rechema la service peste 475.000 de mașini electrice Model 3 și Model S, pentru rezolvarea unor probleme legate de portbagaj și de camera retrovizoare, care sporesc riscul de accidente, a anunțat joi Administrația americană pentru Siguranța Traficului (NHTSA), transmite sursa.

Reprezentanții Tesla nu au comentat informația. NHTSA a deschis o investigație privind 580.000 de vehicule Tesla, în urma deciziei producătorului auto de a permite șoferilor să joace diverse jocuri video pe ecranele mașinilor, în timp ce sunt în mișcare.

Ulterior, Tesla nu a mai permis aceste operațiuni în timp ce vehiculele sunt în mișcare, informează Agerpres.

În august, NHTSA a anunțat că a inițiat procedura oficială de investigare în cazul sistemului de pilot automat al Tesla, după o serie de accidente în care au fost implicate vehicule ale serviciilor de urgență.

Investigația vizează 765.000 de vehicule, adică aproape tot ce a vândut compania în SUA de când a lansat modelele din 2014. Anul trecut, Tesla a livrat clienților un milion de vehicule.

Din 2018, NHTSA a identificat 11 accidente în care mașinile Tesla „au ajuns în apropierea locurilor în care se acordă primul ajutor și au lovit unul sau mai multe vehicule implicate în aceste situații”. Au fost raportate 17 răniri și o victimă în aceste accidente.

În predeschiderea ședinței Bursei de la New York, acțiunile Tesla au scăzut cu 1,1%.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button