Societate

Peste 72 de milioane de pagini din arhiva cadastrală vor fi disponibile în format digital: 37% au fost deja scanate

Peste 72 de milioane de pagini conținute de arhiva cadastrală națională pe hârtie vor fi disponibile și în format digital. Din cele 72 de milioane de pagini, în prezent, 37% au fost deja scanate și verificate, astfel că subdiviziunile cadastrale teritoriale din orașele Ialoveni, Ocnița, Briceni, Dondușeni, Edineț, Soroca, Florești, Anenii Noi, Drochia și Sîngerei operează deja cu informația în format digital, transmite sursa

Conform Agenției Servicii Publice (ASP), volumul rămas urmează a fi finalizat în anul 2023.

„Conversia documentației cadastrale din arhiva organelor cadastrale teritoriale este o condiție esențială pentru eliminarea divizării teritoriale a sistemului cadastral și creează oportunități pentru servicii noi și transparența informației din cadastru. 

Are loc fluidizarea proceselor de lucru prin accesul instant la documente, iar dublarea formatului asigură protejarea integrității documentelor și sporește nivelul de siguranță a acestora”, au scris reprezentanții ASP.

Digitalizarea arhivei cadastrale are loc în cadrul proiectului de înregistrare și evaluare funciară, finanțat de Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare și implementat de Agenția Servicii Publice în perioada 2019-2024.

#arhiva_cadastrală #format_digital #Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button