Societate

Peste 860.000 de consumatori din Centrul şi Sudul țării, reconectați la energie după atacurile din Ucraina: Câți rămân fără lumină

Premier Energy Moldova a anunțat că până la ora 8:00 a zilei de 24 noiembrie, au fost reconectați peste 860 de mii de consumatori din localitățile din centrul şi sudul țării. Totodată, din cauza condițiilor meteo din timpul nopții s-au produs mai multe avarii în rețelele de medie tensiune, astfel, „în prezent mai rămân fără tensiune aproximativ 10 mii de consumatori”, transmite sursa.

„Vă informăm despre situația operativă din rețelele electrice din gestiunea ÎCS Premier Energy Distribution SA din cauza atacurilor care au avut loc în după amiaza zilei de ieri asupra infrastructurii electroenergetice din Ucraina. Până pa ora 8:00 a zilei de 24 noiembrie au fost reconectați peste 860 mii de consumatori din localitățile din centrul şi sudul țării.

În același timp, în legătură cu înrăutățirea condițiilor meteo din timpul nopții manifestate prin ploi torențiale și vânt, s-au produs mai multe avarii în rețelele de medie tensiune, astfel încât la moment mai rămân fără tensiune aproximativ 10 mii de consumatori”, a scris Premier Energy Moldova.

Premier Energy Distribution susține că a mobilizat echipele sale de intervenție pentru identificarea defectelor și realimentarea consumatorilor rămaşi fără energie electrică: „Vă mulțumim pentru înțelegere şi răbdare şi vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru restabilirea furnizării energiei electrice către toți consumatorii afectați”.

Deputatul PAS, Radu Marian a explicat anterior de ce în Republica Moldova s-a întrerupt lumina în urma bombardamentelor masive în Ucraina, de vreme ce o cumpărăm din România. Potrivit legislatorului, care face trimitere la argumentele Moldelectrica, s-a întâmplat din motiv că sistemele energetice ale Moldovei și Ucrainei sunt conectate între ele. Guvernul a început recent construcția liniei de interconexiune cu România și va fi gata în circa 2 ani.

#PAS #Premier_Energy_Moldova #reconectare_la_energie #atac_Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button