Politică

Platon: Stamate a refuzat să susțină venirea lui Litvinenco la PG

Olesea Stamate a demisionat după ce a refuzat să susțină modificarea unei legi care îi va permite lui Sergiu Litvinenco să fie numit în funcția de procuror general.

Despre aceasta a scris Veaceslav Platon pe pagina sa de Telegram, care a menționat că decizia acesteia a fost luată pe „emoții”, transmite sursa.

„Deci, care este motivul demisiei lui Stamate din funcția de președintă a Comisiei Juridice a Parlamentului?

Potrivit informațiilor mele, la o întâlnire a fracțiunii la Președinție, grupul lui Recean, la care s-a alăturat Litvinenco, a început să promoveze o altă modificare, deja a suta, a legii cu privire la Procuratură. În special, au dorit să înlăture din lege cerința unui candidat la funcția de procuror general de a nu participa la formațiuni politice în ultimii trei ani. Acest lucru a fost împins special pentru Litvinenco. O altă parte a fracțiunii, susținută și de Maia Sandu, se opune procurorului român. Stamate s-a indignat.

Legile nu pot fi modificate pentru a se potrivi unei anumite persoane. Și cu atât mai mult pentru a numi o figură angajată politic. Cineva chiar a sugerat în glumă adăugarea legii, ca o condiție pentru numirea procurorului general, ca numele său de familie să înceapă cu litera „L” și să se termine cu „vinenco”. Stamate însă a pierdut în această dispută și și-a anunțat demisia pe emoții. Este surprinzător că cineva din PAS mai are principii”, a scris Platon pe canalul său de Telegram.

Amintim, că că președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, a anunțat că va demisiona din această funcție, începând cu data de 1 februarie. Deputata PAS susține că intenționează să se concentreze mai mult pe creația legislativă, renunțând la procesele organizaționale.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button