Societate

Ploaie și lapoviță în țară. Poliția solicită maximă prudență în trafic

Oamenii legii anunță că în R. Moldova se înregistrează ploaie puternică și lapoviță. În acest sens, aceștia solicită maximă prudență în trafic.

Totodată, Poliția recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum şi trafic, transmite sursa.

În contextul unui trafic aglomerat, lapoviţa poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Astfel, oamenii legii solicită cetățenilor să-și păstreze calmul şi să nu blocheze intersecţiile.

„Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă; să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor”, se arată în mesajul IGP.

În acest sens, oamenii legii anunță că ei sunt în trafic, pentru siguranța cetățenilor și recomandă ca în situații de urgență, să apeleze la numărul 112.

De menționat că în această dimineață, un șofer a postat pe rețelele de socializare un filmuleț în care se poate observa cum cad primii fulgi de nea.

Amintim că anterior, specialiștii au anunțat că primii fulgi de nea ar putea veni în Moldova în această săptămână.

Astfel, duminică 19 noiembrie, la Chișinău s-ar putea înregistra precipitații mixte, sub formă de ploaie și ninsoare în averse.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button