Politică

Polițiștii moldoveni, coordonați de Europol: Peste 300 de rețineri

Subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne (IGP, IGPF, BMA, IGC), împreună cu Serviciul Vamal și PCCOCS au participat, în premieră, la o activitate internațională (18 state membre ale UE și 10 țări din afara UE), coordonată de Europol și Spania, transmite sursa.

150 de reprezentanți ai autorităților de aplicare a legii din Republica Moldova au participat în acțiuni de combatere a traficului de arme de foc, traficul de droguri, trafic de migranți și ființe umane.

În total, în activitățile operaționale, au fost implicați 16.000 de ofițeri, care au desfășurat operațiunea în zonele principale: Balcani și Europa de Sud-Est.

Ca urmare a intensificării controalelor la frontierele externe ale UE, au fost înregistrate 382 arestări și 130 noi procese penale.

Autoritățile din Republica Moldova au verificat 1.147 persoane, 1.383 automobile, 33 domicilii și organizații, 1.929 colete poștale.

De asemenea, au fost reținute 12 persoane, identificate și ridicate 3 arme și 92 cartușe, inițiate 3 investigații (migrație ilegală, armament, droguri) și depistate 1.5 kg droguri. 33 persoane au primit refuz de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

Rezultate totale ale Zilelor de Acțiune Comună:

– 74.924 persoane verificate
– 998 locații verificate
– 32.665 vehicule verificate
– 2.004 colete verificate
– 382 arestări: 159 (trafic de migranți), 112 (trafic de droguri), 38 (trafic de arme), 2 (trafic de ființe umane), 71 (alte crime)
– 2.476 intrări ilegale detectate

Republica Moldova își reiterează rolul de furnizor de securitate pentru continentul european, formând o centură de securitate la hotar cu războiul.

Ministerul Afacerilor Interne depune eforturi pentru prevenirea, controlul și combaterea criminalității transfrontaliere și își propune să colaboreze în continuare cu autoritățile europene din domeniul ordinii și securității, pentru a asigura pacea și liniștea în regiune.

#Europol #Moldova #rețineri #polițiștii_moldoveni

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button