Politică

Premierul Dorin Recean a votat în turul II la locale. Vrea ca noul primar să fie „eficient, transparent și onest”

Premierul Dorin Recean și-a exercitat dreptul de vot în prima jumătate a zilei de duminică, 19 noiembrie curent, când se desfășoară turul II al alegerilor locale generale. De data aceasta, a venit fără a fi însoțit de soție ca în primul tur, decât doar de purtătorul său de cuvânt, Daniel Vodă, dar își dorește de la noul primar ceea ce își dorea și data trecută. „Este important ca administrația publică locală să fie eficientă, transparentă și onestă, și corespunzător administrația publică centrală să aibă aceeași atitudine, ca să avem o bună coordonare”, a declarat oficialul, transmite sursa.

În primul rând, premierul a îndemnat cetățenii din cele 273 de localități, unde are loc turul II al localelor, să iasă la votare. „Acesta este cel mai important exercițiu democratic. După aceasta, toată lumea împreună cu administrația publică locală și centrală să muncească, ca să construim Europa la noi acasă. Există formate de colaborare în care Guvernul cu APL dezvoltă proiecte și le implementează. Este important ca APL să fie eficientă, transparentă, onestă și, corespunzător, adminsitrația publică centrală să aibă aceeași atitudine, ca să avem o bună coordonare”.

Solicitat să le dea un mesaj locuitorilor din două regiuni ale Găgăuziei, care-și aleg astăzi consiliile, Dorin Recean i-a îndemnat să fie activi la exercitarea dreptului la vot, exprimându-și încrederea că vor alege o administrație care va lucra pentru cetățeni.

„Ca și data trecută, vreau să avem o localitate confortabilă pentru cetățeni: de la copilași mici, familii, la tineri și la vârstnici. Avem nevoie de multă infrastructură, cum ar fi terenuri de joacă, transport public eficient”, a mai adăugat șeful Executivului, după ce a votat.

Dorin Recean a votat în secția de votare din Gimnaziul nr. 42, în orășelul Codru, municipiul Chișinău, unde a avut de ales între Stelian Manic, candidatul PAS, și Anatol Turchin, candidatul MAN.

#Dorin_Recean #alegeri2023 #primar

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button