Internaţional

Președintele Belarusului a cerut forțelor de ordine să instituie patrule înarmate pe străzile din țară

„Oamenii ar trebui să se simtă în siguranță acasă, la serviciu, pe stradă, în orice moment al zilei”, a declarat Lukașenko într-o înregistrare video de la o întâlnire cu forțele de securitate ale țării, postată pe Pul Pervovo, asociat serviciului de presă al președintelui belarus, declară sursa.

Preocupările lui Lukașenko sunt motivate de teama că Belarusul ar putea fi afectat de acțiuni „extremiste”, pe care le-a descris drept una dintre cele mai mari amenințări la adresa legii și ordinii țării în prezent.

„Astăzi, acesta este cel mai important aspect al menținerii legii și ordinii – suprimarea acțiunilor huliganilor și prevenirea pierderii sufletelor, care nu înțeleg încă pe deplin că forțe străine îi vizează”, a spus el.

Lukașenko a mai subliniat că, deși rata criminalității este în scădere, este esențial să se prevină influența străină și să se suprime acțiunile huliganilor. Acest apel pentru patrule înarmate pe străzi vine într-un moment tensionat pentru Belarus, în contextul în care Minskul a susținut invazia Rusiei în Ucraina și a înăsprit controalele la frontierele sale.

În Belarus, represiunile au escaladat încă de la alegerile prezidențiale din 2020, considerate frauduloase și câștigate de Aleksandr Lukașenko, la putere din 1994 și un aliat loial al președintelui rus Vladimir Putin.

Protestele masive care au urmat au fost brutal reprimate, iar de atunci, sute de activiști, jurnaliști și apărători ai drepturilor omului au fost condamnați la închisoare sau forțați să plece în exil.

#Belarus#Patrula_înarmată#Minsk

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button