Politică

Președintele Franței Emmanuel Macron vine săptămâna viitoare în Republica Moldova

Președintele Franței, Emmanuel Macron, efectuează săptămâna viitoare o vizită de lucru în Republica Moldova. Șeful statului francez se va deplasa la Chișinău ca să afirme sprijinul Parisului față de una dintre statele cele mai expuse în urma evenimentelor din Ucraina, transmite sursa.

„Agresiunea inacceptabilă comisă de Rusia împotriva Ucrainei reprezintă o amenințare pentru stabilitatea întregii regiuni și mai ales pentru Republica Moldova, întrucât recentele incidente produse în regiunea transnistreană arată că o extindere a conflictului nu poate fi exclusă”, a subliniat președintele Franței în cadrul unei întrevederi cu președinta Republicii Moldova Maia Sandu, care a avut loc la Paris la sfârșitul lunii mai.

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, de asemenea s-a aflat în perioada 9-10 iunie la Paris unde a discutat cu șefa diplomației franceze, Catherine Colonna, ministra pentru Europa și afaceri externe, și înalți oficiali francezi din Senat despre dialogul cuprinzător moldo-francez orientat spre modernizarea Republicii Moldova.

Pe 11 martie, au fost marcați 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Republica Franceză. Prin intermediul programelor Agenției Franceze pentru Dezvoltare (AFD), partea franceză contribuie la dezvoltarea economică, oferind asistență pentru implementarea politicilor publice și de dezvoltare durabilă, iar începând cu 1 februarie 2022, la Chișinău și-a început activitatea un oficiu AFD.

Potrivit Mediafax, Emmanuel Macron va efectua vizite în România și Republica Moldova în zilele de 14-15 iunie.

#Emmanuel_Macron #Moldova #vizită #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button