Politică

Președintele organizației CUB este candidatul partidului la alegerile pentru funcția de primar al Capitalei

Președintele organizației de tineret a Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Ion Bulgac, este candidatul partidului la alegerile pentru funcția de primar al Capitalei. Anunțul a fost făcut de președintele CUB, Igor Munteanu, în cadrul unui briefing de presă, susținut pe 25 iunie, transmite sursa.

„Acest candidat ne reprezintă aspirațiile, exigențele pe care le avem față de actul politic în Republica Moldova. Credem că acest candidat trebuie să lupte împotriva unei nomenclaturi care nu respectă interesul public, care se perpetuează din alegeri în alegeri”, a declarat Munteanu.

„Votul de încredere oferit în cadrul Consiliului Național Politic este o responsabilitate foarte mare, dar care, în același timp, mă onorează. Sunt conștient că ne așteaptă o campanie electorală foarte complicată și asta, pentru că îi voi avea în calitate de contracandidați pe reprezentanții unei nomenclaturi obosite, care trebuie să fie desființată. Priviți atent și o să vedeți că toți sunt la fel. Noi privim cu încredere spre viitor, iar viitorul Republicii Moldova înseamnă România, UE și NATO, dezvoltare, bunăstare, progres și unitate”, a spus candidatul desemnat, Ion Bulgac.

Ion Bulgac este licențiat în Drept la Universitatea de Stat din Moldova și reprezentant al tinerelor generații de antreprenori. A condus, între 2019 și 2022, Asociația Națională pentru Dezbateri Academice – o organizație non-guvernamentală care promovează dezbaterile academice și oratoria ca instrumente de educație non-formală pentru tineri.

De-a lungul activității sale în cadrul sectorului asociativ, Bulgac a desfășurat activități de educație juridică și cetățenească pentru tineri, fondând și mai multe platforme de dezbateri.

În anul 2020, Ion Bulgac a început activitatea de antreprenor în domeniul agricol. Activează în sectorul privat, fiind parte din echipa de conducere al unuia dintre cele mai mari start-up-uri din Republica Moldova.

Alegerile locale ar putea avea loc la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie 2023 și vor costa bugetul de stat în jur de 178 de milioane de lei. 

Până acum, și-au anunțat intenția de a candida la șefia Primăriei Capitalei: Lilian Carp de la PAS, Anatol Usatîi de la Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Vasile Costiuc – liderul Partidului „Democrația Acasă”, Ion Ceban – actualul edil al Capitalei, Ruslan Codreanu – liderul Partidului „Puterea Oamenilor”, Tatiana Bordeianu – șefa departamentului politica externă și integrare europeană de la Partidul „Acasă Construim Europa”.

Consilierul municipal, Ruslan Verbițchi, a aderat la Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și a sugerat că ar putea să candideze pentru fotoliul de primar al Capitalei. Iar Blocul Comuniștilor și Socialiștilor urmează să-și aleagă candidatul dintre ex-președintele Igor Dodon și deputatul Vlad Batrîncea.

#alegeri #primar #Chisinau

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button