Război în Ucraina

Președintele Poloniei: Fără arme, Ucraina nu poate câștiga războiul

„Nevoia Ucrainei de arme occidentale este urgentă și va determina rezultatul pe câmpul de luptă”, a declarat președintele polonez, Andrzej Duda, într-un interviu acordat publicației franceze Le Figaro, informează TASS.

„Nu au infrastructură militară modernă, dar au oameni! Dacă nu trimitem echipamente militare în Ucraina în săptămânile următoare, Putin poate câștiga. El poate câștiga și nu știm unde se va opri”, a spus Andrzej Duda, informează sursa.

Vorbind despre adresa unui atac rusesc asupra Poloniei, Duda a spus că o astfel de acțiune ar fi un atac la NATO, și a statelor membre. 

„Când Statele Unite au fost atacate în 2001, toți aliații au fost de partea americanilor pentru a lupta împotriva teroriştilor. Cred că, dacă ar avea loc un atac asupra unei țări NATO, răspunsul ar fi același – rapid și decisiv”, a declarat Andrzej Duda.

Președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a declarat, vineri, că țara sa are nevoie de rachete, tancuri și avioane de luptă, pentru a contracara cu succes preconizata ofensivă rusă.

#Polonia #Ucraina #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button