Internaţional

Președintele rus Putin şi omologul său chinez Xi Jinping continuă discuțiile la Moscova: Cooperarea economică – subiectul principal

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său chinez Xi Jinping continuă marţi discuţiile la Moscova, cooperarea economică urmând să fie în centrul atenţiei în această a doua zi a vizitei de trei zile a liderului de la Beijing în Rusia, relatează DPA, conform sursei.

Putin şi Xi au avut luni o discuţie unu-la-unu despre războiul din Ucraina, urmând ca marţi să li se alăture şi delegaţiile guvernamentale.

Cele două părţi urmează să semneze două acorduri majore pentru a extinde „parteneriatul comprehensiv” şi „cooperarea strategică”, potrivit Kremlinului. La întâlnire va participa şi ministrul apărării rus, Serghei Şoigu.

Conform Moscovei, pe agenda de discuţii se va afla şi cooperarea tehnico-militară. Occidentul se teme că China ar putea furniza arme Rusiei pentru războiul pe care aceasta l-a declanşat în Ucraina.

Pentru Putin, vizita lui Xi este binevenită, deoarece îi permite să arate că nu este izolat pe plan internaţional. China nu a condamnat războiul Rusiei împotriva Ucraina şi este angajată în negocieri de pace.

Xi a subliniat poziţia neutră a Chinei la începutul vizitei.

Conform Kremlinului, după discuţii sunt programate declaraţii ale celor doi lideri.

China este considerată un aliat apropiat al Rusiei. În acelaşi timp, Beijingul s-a supus în mare măsură sancţiunilor internaţionale împotriva Moscovei pentru a nu deveni la rândul său ţinta unor măsuri punitive.

#China #Rusia #Kremlin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button