Internaţional

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a vizitat trupele din Donbas

Forțele armate ale Ucrainei sunt capabile să respingă orice atac din partea Rusiei, a declarat luni președintele ucrainean Vladimir Zelenski, cu prilejul marcării Zilei Forțelor Armate, printr-o desfășurare de vehicule blindate americane și de nave de patrulare. Sursă.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski s-a deplasat luni pe linia frontului cu separatiștii proruşi în Donbas, în estul țării, pe fondul tensiunilor cu Rusia, acuzată de pregătirea unei invazii asupra Ucrainei, relatează AFP.

„Sunt onorat să fiu alături de dumneavoastră astăzi, vă mulțumesc pentru protejarea suveranității şi integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a spus șeful statului, citat într-un comunicat, vizitând poziții ucrainene în regiunea Donețk.

În imaginile publicate de președinția de la Kiev, Zelenski apare cu cască pe cap și cu vestă antiglonț de camuflaj, mergând prin tranșee cu soldații.

„Cu astfel de oameni ca voi, vom învinge negreșit”, a asigurat președintele ucrainean, înmânând soldaților decorații de stat și cadouri, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la formarea forțelor armate ale Ucrainei, după proclamarea independenței sale în 1991 în urma prăbușirii URSS.

Vizita sa în Donbas intervine într-un context de tensiuni grave între Rusia și Ucraina, susținută de aliații ei occidentali, care acuză Kremlinul de pregătirea unei invazii iminente asupra Ucrainei.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button