Economie

Prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate de Gazprom Republicii Moldova se va ridica la 673 de dolari per mia de metri cubi

În luna aprilie, prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate de Gazprom Republicii Moldova se va ridica la 673 de dolari per mia de metri cubi. Întregul volum de gaz de la furnizorul rus va fi direcționat către nevoile SRL Tiraspoltransgaz. Despre acest lucru a informat șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, pe pagina sa de Telegram, notează sursa.

TV8.md reamintește că după o întrerupere de peste trei luni, malul drept al Nistrului a reluat în luna martie 2023 importul și consumul de gaze de la gigantul rus Gazprom. Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, declarase pentru mold-street că este vorba despre volume de până la 800 de mii de metri cubi de gaze pe zi. 

Din luna decembrie 2022, toate volumele de gaz rusesc, care ajung în Republica Moldova, sunt direcționate către regiunea transnistreană.

Malul drept nu achită pentru aceste volume. În schimb, cumpără energie electrică de la Centrala de la Cuciurgan, produsă din gazul rusesc.

#gazprom#RepublicaMoldova#gazenaturale

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button