EconomieSocietate

Prețuri majorate la schimbarea cauciucurilor și spălarea autoturismelor

Prețul din acest an pentru schimbarea cauciucurilor este de 250 de lei pentru un autoturism din clasa Sedan (cea mai numeroasă categorie de mașini din Republica Moldova), cu 30 lei mai mult decât anul trecut, a specificat administratorul unui centru de deservire din sectorul Ciocana al capitalei.

Acest fapt s-ar datora scumpirii accesoriilor. De exemplu, s-au scumpit balasturile care sunt folosite la balansarea roților.

Același service auto prestează și servicii de spălare a automobilelor. Pentru spălarea complexă (exterior și interior) a unui automobil din clasa Sedan, șoferii achită 150 de lei. Prețul s-a ridicat, de o lună, cu 20 de lei. Cauza este aceeași: scumpirea soluțiilor folosite la spălarea mașinilor.

„Chiar dacă soluțiile de spălare se produc în Republica Moldova, substanțele care constituie materia primă pentru respectivele soluții sunt importate de peste hotarele țării. A crescut atât prețul produselor importate, cât și prețul serviciilor de transportare a produselor de import”, a explicat administratorul Service-ului auto. În condițiile creșterii tarifelor și a prețurilor la alte produse, ca să păstreze angajații service-urilor auto, administratorii caută posibilități de a le mări măcar puțin salariile.

La alte vulcanizări din sectorul Ciocana șoferii puteau beneficia de serviciul schimbării anvelopelor la prețul de 240 de lei.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, sâmbătă, 4 decembrie, în toată țara sunt posibile precipitații sub formă de ninsoare umedă. Inspectoratul Național de Securitate Publică atenționează șoferii să nu pornească la drum fără cauciucuri de iarnă.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button