Internaţional

Previziuni sumbre pentru englezi: Marea Britanie va intra în cea mai lungă recesiune din istoria sa

Banca Angliei avertizează că Regatul Unit se va confrunta cu cea mai lungă recesiune din istoria sa. Potrivit BBC, anunțul vine în condițiile în care rata dobânzii de politică monetară a crescut cel mai mult în ultimii 33 de ani, scrie Digi 24.

În prognoza sa în privința economiei britanice, banca centrală transmite că țara se va confrunta cu o „scădere foarte problematică”, care va dura circa doi ani. Potrivit aceleiași surse, rata șomajului printre englezi practic se va dubla.

Dobânda de politică monetară a crescut de la 2,25% la 3%, aceasta fiind cea mai mare creștere din 1989. Totodată, costurile împrumuturilor au atins cel mai înalt nivel din 2008, an în care sistemul bancar din Regat era aproape de colaps.

Ratele dobânzilor au crescut constant din decembrie 2021, când costurile de trai au crescut accelerat, lăsând mulți britanici în sărăcie.

Recesiunea este definită ca o scădere economică, pe perioada a trei trimestre consecutive. Banca Angliei apreciază că deși recesiunea care urmează nu va fi cea mai gravă din istoria țării, ea va fi cea mai lungă, urmând să continue până în prima jumătate a lui 2024.

Creșterea dobânzii de politică monetară va face creditele mai scumpe și va încuraja oamenii să nu mai cheltuie, pentru a micșora presiunea impusă pe prețuri și a micșora inflația.

Deși efectele vor fi bune pentru cei care economisesc, cei care au credite vor suferi din cauza dobânzilor mai mari.

#recesiune#dobanda#somaj#banca#Marea Britanie

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button