Război în UcrainaSocietate

Primul sat va fi sub apă în doar 4 ore! Experții spun ce se va întâmpla, dacă se rupe barajul de la Novodnestrovsk

În cazul ruperii barajului de la Novodnestrovsk, 14 localități din raionul Soroca vor fi inundate. Declarația a fost făcută de către Igor Brighidin, șeful-adjunct al Direcției Stare Excepțională Soroca, scrie Observatorul.md.

Astfel, prima localitate care ar avea de suferit ar fi satul Balinți – în timp de 4 ore localitatea ar fi inundată în proporție de 83 la sută. Urmează: Cremenciug – 4 ore, 92 la sută; Iarova – 5 ore, 12 la sută; Holoșnița – 5 ore, 45 la sută; Cureșnița – 6 ore, 22 la sută; Cosăuți – 6 ore, 84 la sută; Egoreni – 8 ore, 33 la sută; Soroca – 8,5 ore, 13 la sută; Trifăuți – 9 ore, 84 la sută; Vasilcău – 10 ore, 60 la sută; Slobozia Vărăncău – 11 ore, 96 la sută; Vărăncău – 11 ore, 20 la sută; Nimereuca – 12 ore, 26 la sută; Cerlina – 13 ore, sută la sută.

Sursa precizează că acești parametri, vizați în Hotărârea Guvernului nr.664 din 12 octombrie 1992, sunt valabili în cazul ruperii totale a barajului. Conform specialiștilor, în funcție de mai mulți factori timpul și proporțiile inundațiilor ar putea fi altele decât cele menționate mai sus, transmite sursa.

Potrivit MAI, în această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. La moment nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse. Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice. Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații.

#Naslavcea #Moldova #sate_inundate #Novodnestrovsk

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button