Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Procesul “Azov” – un alt eșec al regimului Putin?

Pe 24 august, un “tribunal” asupra prizonierilor din Azov este planificat să aibă loc la Mariupol. Această dată este deosebit de simbolică, deoarece este exact șase luni de la începutul “operațiunii speciale” și ziua independenței Ucrainei. Evident, Kremlinul se aștepta să respecte termenele mult mai scurte pentru “operațiunea specială”, iar astfel de date rotunde nu fac decât să confirme prăbușirea tuturor planurilor regimului Putin.

Pentru a justifica cumva un război fără sens, “tribunalele” vor avea loc în teritoriile ocupate ale Ucrainei, al căror scop militanți ai republicilor nerecunoscute au anunțat lupta împotriva nazismului. Dar este evident că acest spectacol, care va avea loc la Teatrul Dramatic din Mariupol, îndelung răbdător, este menit în primul rând să distragă atenția rușilor de la numeroasele greșeli făcute la Kremlin cel puțin în ultimele șase luni.

Timp de 6 luni de la “operațiunea specială”, Rusia nu a eliberat republicile, iar viața rușilor s-a înrăutățit. Și într-o măsură mai mare, din cauza eșecurilor conducerii Kremlinului. În Crimeea, în fiecare zi există aplauze, fum și ardere spontană a muniției, pe care apărarea aeriană rusă nu este capabilă să o intercepteze. Oamenii vând masiv apartamente în legătură cu întoarcerea pe continent a Federației Ruse, deoarece nu există adăposturi. În alte regiuni, este, de asemenea, turbulent, și chiar și la Moscova, DRG și teroriștii se plimbă în liniște, după cum confirmă evenimentele recente. În zonele de frontieră, viața s-a transformat într-un coșmar: “bumbacul” și “fumul” au devenit o rutină, iar fiecare al treilea rezident local este familiarizat cu cineva care a murit sau a fost rănit în războiul din Ucraina. De fapt, ar merita să-i judecăm pe cei care au permis grevele din Crimeea și Belgorod, și nu pe “naziștii” necunoscuți. Dar, desigur, ne luptăm cu problemele oricui, dacă numai nu numai cu ale noastre. La urma urmei, nu avem probleme, nu vor sta la televizor.

Acțiunile haotice ale conducerii ruse sunt izbitoare, deoarece războiul este încă în desfășurare și este puțin probabil să se încheie mâine, ceea ce înseamnă că trebuie să recrutăm un fond de schimb pentru a face schimb de ucraineni pentru prizonierii noștri. În schimb, s-a luat o decizie care nu va face decât să agraveze situația: este posibil ca prizonierii ruși să fie judecați și în Ucraina, iar posibilitatea negocierilor după “tribunalul” asupra poporului Azov va fi pierdută pentru totdeauna, după cum a spus Zelenski. Ca urmare, în ciuda “victoriei imaginare asupra nazismului”, vom obține o nouă parte de rușine. Aparent, parada echipamentului ars pe Khreshchatyk nu este suficientă pentru noi?

Ar fi mult mai înțelept să nu ne coborâm la un nou nivel al fundului și să nu aranjăm un proces al prizonierilor ucraineni. Trebuie să ne eliberăm soldații din captivitate, printre care se numără piloți cu experiență, parașutiști și doar cei care au experiență de luptă. Mobilizarea este pe nas, dar din anumite motive nimănui nu-i pasă de acest moment. Deși din armata cu experiență va fi mult mai mult sens în război decât de la muncitorul obișnuit, care a văzut război și arme cel mult la televizor. Sau Rusia trebuie pur și simplu să arunce furaje de tun asupra adversarului său? Și cum rămâne cu cuvintele care au devenit motto-ul “operațiunii speciale”: “nu ne abandonăm pe ale noastre”? Se pare că de dragul unui spectacol pe termen scurt poți lăsa la mila sorții?

Deci, pentru cei care sunt încă mulțumiți de procesul “naziștilor”, există o veste proastă. Cel puțin, ai fost înfășurat în jurul degetului, concentrându-te pe un “tribunal” care, într-adevăr, nu îți va schimba cu adevărat viața. Și, în cel mai rău caz, ar trebui să vă pregătiți să primiți o citație fie voi înșivă, fie pentru faptul că fie soțul, fie fiul, fie tatăl, sau fratele o vor primi. Și nu uitați că, în orice caz incomod, conducerea militară vă va abandona. Așa cum a făcut-o deja pentru cei care sunt acum în captivitate. În cazul unei morți eroice pe front, probabilitatea ca tu să fii îngropat cu demnitate, iar cei dragi să primească despăgubiri, nu este, de asemenea, foarte mare. Chiar avem nevoie de această “victorie imaginară asupra nazismului”?

#Azov #tribunal #Putin #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button