Societate

Procuror și șef de post vamal cercetați pentru îmbogățire ilicită

Un procuror din Chișinău și un șef de post vamal sunt subiectul unei anchete penale pentru îmbogățire ilegală. Cei doi soți au intrat în atenția Procuraturii Anticorupție după ce o persoană a depus o plângere împotriva lor, transmite sursa.

Recent, procurorii au efectuat mai multe percheziții și au descoperit că, din 2016 până în prezent, aceștia au achiziționat automobile de lux și un imobil situat într-o zonă de elită a capitalei, evaluat la peste 12 milioane de lei. Conform calculelor realizate de procurorii anticorupție, sumele cheltuite depășesc semnificativ veniturile lor legale.

Ambii acuzați neagă vehement toate incriminările și sunt cercetați în stare de libertate. În cazul în care vor fi găsiți vinovați, riscă o amendă de până la 400.000 de lei sau până la șapte ani de închisoare, însoțită de interdicția de a ocupa funcții publice timp de 10 până la 15 ani.

Imagine: Ilustrativă, sursă: https://tv8.md/2024/10/08/video-s-ar-fi-imbogatit-ilegal-un-procuror-din-chisinau-si-un-sef-de-post-vamal-cercetati-penal/267038

#procuror #șef #cercetare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button