Război în Ucraina

Propaganda rusă anunță despre o altă crimă de război

Cu câteva zile în urmă, am râs cu toții de performanța unuia dintre ocupanții ruși la un talk-show rusesc ieftin, care le-a spus telespectatorilor care nu sunt deosebit de împovărați de procese de gândire că Ucraina pregătește o bombă „surogat” pentru a lovi Rusia. Ce a însemnat aceast bombă „surogat” doar el știe, dar faptul că această propagandă rusă, cu toate resursele disponibile, a început la un moment dat să transmită un fals despre o anumită amenințare cu utilizarea unei bombe „murdare” de către Ucraina – asta este alarmant.

Astăzi, 23 octombrie, aproape simultan, principalul bazin al presei ruse la nivel federal (RIA Novosti, Russia Today, Izvestia) și zeci de surse auxiliare (URA.RU, RIA FAN etc.) au început să răspândească vestea despre pregătirea unui atac terorist în Ucraina folosind o bombă „murdară”.

Este important de subliniat că această știre este difuzată simultan de resursele informaționale care sunt controlate atât de FSB, cât și de Direcția Principală a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse (GRU). Adică, acesta nu este IPSO al vreunei structuri de putere, ci de ordin general, care atrage atenția în special asupra acesteia.

Este posibil ca planurile ocupanților ruși să fie un fel de act terorist, în care inițial vor da vina pe autoritățile ucrainene.

În contextul unui fiasco total în zona de război și al incapacității de a influența situația în alt mod decât prin terorizarea populației civile, Rusia nu poate folosi alte metode de presiune asupra autorităților ucrainene, cu excepția celor teroriste. Dar acest lucru a dus deja la faptul că Rusia, în culise, este considerată un sponsor al terorismului. Și încă un pas nesăbuit îi poate asigura deja în mod public acest statut.

Pe întreaga perioadă a invaziei pe scară largă a Ucrainei, Rusia a încercat de mai multe ori să acuze Ucraina de propriile sale crime, care este o tehnică primitivă de auto-albire. Dar cealaltă propagandă rusă primitivă bazată pe practici naziste, doar puțin modificată în perioada sovietică, pur și simplu nu o au.

Și, prin urmare, este posibil ca această reflecție în masă a platformelor informaționale rusești să fie rezultatul pregătirilor pentru un fel de act terorist, care nu va rămâne fără atenția comunității internaționale. De aceea, mecanismul de propagandă primitiv a scrâșnit din nou.

#provocare #Rusia #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button