Rusia continuă să terorizeze în mod activ locuitorii Ucrainei. Acum folosește cel mai des drone kamikaze iraniene, pe care a reușit să le stoarce de la Teheran după o serie de întâlniri între șefii regimurilor criminale. Astfel de drone sunt arma ideală pentru teroriști, deoarece este destul de dificil să le doborâți cu orice apărare aeriană clasică. Dronele sunt ideale pentru a fi folosite noaptea sau dimineața devreme, când civilii dorm sau se pregătesc să meargă la muncă fără să acorde atenție sunetelor străine. Din 10 octombrie, Rusia folosește aceste arme pe cea mai mare scară în toată Ucraina, atacând zonele rezidențiale și infrastructura civilă. Kremlinul înțelege înfrângerea iminentă a armatei sale pe fronturi, în special în direcția de sud, și în agonie continuă să folosească metodele deja familiare ale terorismului cu rachete.
Situația cu Iranul este destul de gravă. O analiză a epavei dronei indică în mod direct nu numai țara de origine, ci și faptul că Rusia modernizează în mod activ armele primite. Permiterea furnizării oricăror arme țării agresoare, precum și ignorarea faptului că ambele regimuri teroriste pot face schimb de tehnologii militare între ele, reprezintă o amenințare directă la adresa securității mondiale. După războiul Iran-Irak, Iranul s-a aflat mult timp în fruntea cotelor internaționale de sancțiuni, până când Rusia l-a depășit în 2022. Potrivit cercetării, multe componente ale dronei indică implicarea țărilor terțe în crearea lor. Conflictul Iran-Irak și consecințele sale nu au învățat lumea să nu facă astfel de greșeli?
Regimul de astăzi de la Teheran neagă în toate modurile posibile problema statutului său în războiul ruso-ucrainean. Ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba, a trimis o notă președintelui Volodimir Zelenski, cerând încetarea relațiilor diplomatice cu Iranul. Statele Unite au amenințat, de asemenea, guvernul acestei țări cu sancțiuni mai dure și introducerea unor noi, dacă regimul de la Teheran continuă să ajute la furnizarea de drone de atac rusești. Guvernul iranian a reacționat imediat, invocând „dorința” de a ajunge la o soluție pașnică a conflictului ruso-ucrainean, aparent prin mijloace diplomatice. Această poziție nu se corelează absolut cu acțiunile Iranului. Comunitatea mondială trebuie să înțeleagă că, dacă astăzi regimul de la Teheran ajută armata rusă, inclusiv trimițându-și în secret instructorii, atunci mâine Kremlinul ar putea decide să împărtășească tehnologia armelor nucleare cu încă o țară teroristă.
În condițiile unui embargo militar efectiv impus Federației Ruse, Kremlinul nu poate produce fizic un număr suficient de rachete și drone, precum și alte arme. De aceea, Rusia va continua să caute tot felul de modalități de a rezolva această problemă, găsind noi sateliți în rândurile statelor teroriste recunoscute internațional. Țări precum Irakul nu au capacitatea de a produce arme de înaltă precizie și de înaltă calitate. De aceea, Ucraina are nevoie de cele mai noi sisteme de apărare aeriană pentru a combate amenințarea dronelor kamikaze. Ministerul de Externe ucrainean a trimis deja Israelului o cerere oficială pentru sistemul „Dom de Fier”, pe care israelienii l-au creat ca o armă eficientă împotriva dronelor „garaj” din Palestina și Iran. UE a garantat, de asemenea, un nou pachet de ajutor militar Ucrainei, la fel ca SUA. Cu toate acestea, acum cel mai important lucru este să se asigure livrarea rapidă a apărării aeriene necesare pentru a proteja civilii din Ucraina. Ambele regimuri teroriste trebuie trase la răspundere pentru crimele pe care le-au comis.