Război în Ucraina

Șeful Comitetului pentru Apărare al Dumei de Stat: într-un număr de regiuni din Rusia, agendele pentru pregătirea militară vor fi trimise electronic

Andrei Kartapolov, șeful Comitetului pentru Apărare al Dumei de Stat a Rusiei, a declarat că convocarea pentru pregătirea militară pentru cetățenii aflați în rezervă va fi trimisă în format electronic într-o serie de regiuni, transmite TASS.

„Practic, somațiile vor veni, desigur, în aceeași formă. Pentru că departe de oriunde există o posibilitate tehnică de a trimite somații prin mijloace tehnice”, a explicat Kartapolov, adăugând că în regiunile în care astfel de mijloace există, somațiile electronice vor fi în continuare „duplicate în mod tradițional”, transmite sursa.

Kartapolov a mai amintit că sistemul electronic de înregistrare militară va fi format până în 2025. Până atunci, a spus el, sistemul va fi depanat, inclusiv în cadrul proiectelor de campanii.

Președintele Vladimir Putin a semnat legea privind crearea unui registru de citații electronice militare pe 14 aprilie. Ulterior, șeful Comitetului de Apărare al Dumei de Stat, Andrei Kartapolov, a spus că citațiile electronice nu vor avea forță legală în proiectul de primăvară. Pe 17 aprilie, comisarul militar al Moscovei, Maxim Loktev, a anunțat că trimiterea de probă a citațiilor prin intermediul Serviciilor de Stat va începe în timpul recrutării de primăvară, dar numai „după adoptarea decretului relevant al guvernului Federației Ruse”. Pe 20 aprilie, Serghei Kachkovsky, comisarul militar al Sankt-Petersburgului, a anunțat o distribuție de probă a somațiilor electronice.

#somații_electronice #mobilizare #Rusia #Andrei_Kartapolov

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button