Război în Ucraina

PSRM condamnă decizia de interzicere a zborurilor spre Rusia

Liderii Partidului Socialiștilor (PSRM) au condamnat decizia autorităților de a menține interdicția asupra zborurilor către Rusia.

Potrivit agenției Infotag, acest lucru este anunțat pe site-ul PSRM, transmite sursa.

“Condamnăm decizia Autorității Aeronautice Civile de a interzice companiei moldovenești zborurile de la Chișinău spre Moscova. Această decizie a fost luată în urma declarațiilor scandaloase și ilegale ale președintelui Parlamentului, care continuă să dezbine societatea și nu are nicio legătură cu siguranța zborurilor”, a declarat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Potrivit acestuia, “conducerea aviației civile demonstrează doar faptul că guvernarea urmează linia periculoasă de subordonare totală partenerilor externi, fără a ține cont de interesele țării”.

“Partidul Socialiștilor pledează pentru acțiuni consecvente, care să contribuie la depășirea crizelor cu care se confruntă țara noastră și care s-au agravat inclusiv din cauza gestionării mediocre și neputincioase a PAS. Cerem de la autorități să ia decizii în interesele cetățenilor proprii, care așteaptă zboruri directe și mult mai econome între Chișinău și Moscova. Este vorba despre bugetul a mii de familii de moldoveni”, a subliniat Batrîncea.

Președintele de onoare al PSRM, fostul președinte Igor Dodon, crede că “interzicerea zborurilor către Rusia este o decizie politică”. În opinia sa, autoritățile au interzis zborurile “pentru a le face pe plac curatorilor occidentali și a se alătura sancțiunilor antiruse”.

“Decizia autorităților moldovenești nu are nicio legătură cu siguranța zborului. Avioane din Turcia, Emiratele Arabe Unite, Serbia, Armenia, Egipt, Israel și Belarus zboară la Moscova fără probleme. Iar cei care doresc să ajungă din Moldova în Rusia sau din Rusia în Moldova folosesc în mod activ unele dintre aceste rute. Din păcate, această decizie creează probleme și costuri suplimentare pentru zeci de mii de concetățeni de-ai noștri care sunt nevoiți să petreacă zeci de ore și să călătorească acasă în tranzit prin țări terțe pentru a-și vedea și a îmbrățișa în sfârșit rudele”, a scris Dodon pe canalul său de Telegram.

#PSRM #Dodon #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button