Societate

Punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița rămâne cel mai solicitat: Peste 15.400 de traversări în ultimele 24 de ore

Sărbătorile de iarnă au aglomerat vămile din Moldova. Punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița rămâne a fi, totuși, cel mai solicitat. Doar în ultimele 24 de ore, acesta a fost traversat de 15.427 de persoane, din totalul de 37.207 înregistrate doar la granița moldo-română. Călătorii sunt rugați să aleagă și alte puncte de trecere a hotarului, pentru a reduce timpul de așteptare, transmite sursa.

Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul total de persoane a constituit 59.179 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 34.830 traversări persoane. 

Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 33.595, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 25.584. Cea mai „activă” frontieră a fost cu România – 37.207 traversări, la granița moldo – ucraineană fiind semnalate 14.323 treceri și alte 7.649 traversări – frontiera aeriană. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi: PTF Leușeni – 15.427 traversări persoane;
PTF Sculeni – 9.147 traversări persoane și PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 7.649 traversări persoane.

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 12.506 treceri, dintre care 6.022 pe sensul de intrare în Moldova. 

Totodată, în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat pentru 22 de persoane. De asemenea, s-au înregistrat două treceri ilegale ale frontierei de stat, șase cazuri de încălcare a regimului punctelor de trecere și cel al zonei de frontieră, două cazuri de trafic ilegal de bunuri și alte nereguli. 

Poliția de Frontieră recomandă călătorilor, înainte de a porni la drum să consulte Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) sau să verifice online situația din punctele de trecere pe (http://border.gov.md/camere-web).

#frontieră#Leușeni#trecere

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button