InternaţionalPolitică

Putin a aprobat trimiterea unei delegații la Minsk pentru negocieri cu partea ucraineană

După ce președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a lansat o invitație liderului de la Kremlin de a se așeza la masa de negocieri, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că Vladimir Putin a aprobat trimiterea unei delegații oficiale ruse care să meargă la Minsk, Belarus, pentru a negocia cu partea ucraineană.

Potrivit lui Peskov, delegația rusă va include reprezentanți ai Ministerului Apărării, Ministerului de Externe și ai administrației Kremlinului, transmite sursa.

„Zelenski și-a anunțat disponibilitatea de a discuta despre statutul neutru al Ucrainei. Inițial, președintele rus Vladimir Putin a spus că scopul operațiunii a fost de a ajuta RPL și RPD, inclusiv prin demilitarizarea și denazificarea Ucrainei. Și asta, de fapt, este o componentă integrantă a statutului neutru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Potrivit Ria Novosti, Alexandr Lukașenko l-a asigurat pe Putin că va fi gata să creeze toate condițiile pentru discuțiile între Rusia și Ucraina și pentru siguranța negociatorilor, a spus Peskov.

De menționat că puțin mai devreme ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că Moscova va fi pregătită pentru negocieri de îndată ce Forțele Armate ale Ucrainei vor depune armele. Potrivit acestuia, după aceea, popoarele care trăiesc în Ucraina vor putea „să-și determine propriul viitor fără nicio presiune din exterior”.

#Putin #Minsk #negocieri #Ucraina #Zelenski #Peskov

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button