EconomieInternaţional

Putin a depus o declarație de impozit pe venit în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din Rusia. Cât a câștigat în șase ani?

Vladimir Putin a depus o declarație de venit Comisiei Electorale Centrale (CEC) a Rusiei în calitate de candidat la viitoarele alegeri prezidențiale din Federația Rusă. Potrivit documentului, în ultimii șase ani a câștigat aproximativ 700 de mii de euro, relatează Meduza.

Potrivit declarației de venit, din 2018 până în 2022, Putin a câștigat 67,5 milioane de ruble (aproximativ 700 de mii de euro). Acesta este salariul președintelui Federației Ruse, veniturile din depozitele bancare, titlurile de valoare, precum și o pensie, inclusiv o pensie militară, și fondurile din vânzarea proprietății.
Declarația lui Putin, ca și în 2018, când a raportat ultima dată la Comisia Electorală Centrală, spune că deține un apartament de 77 de metri pătrați în Sankt Petersburg și un garaj de 18 metri pătrați. De asemenea, lista vehiculelor pe care le deține nu s-a schimbat: două GAZ M21, produse în 1960 și 1965, un VAZ 2121 din 2009 și o remorcă Skif din 1987.

Putin mai are zece conturi bancare care conțin 54,4 milioane de ruble (aproximativ 554 mii euro). În ultimii 12 ani, valoarea economiilor a crescut de aproape zece ori – în 2012, Putin a raportat că avea 5,7 milioane de ruble în conturile sale. În plus, președintele Federației Ruse deține 230 de acțiuni ale Băncii St. Petersburg (prețul unei acțiuni la Bursa din Moscova este de 280,49 ruble).

Purtătoarea de cuvânt a campaniei lui Putin, Alexandra Suvorova, a declarat pentru Kommersant că venitul său timp de șase ani constă în principal din salariul său de președinte. În plus, în 2017, a vândut un teren pe care îl deținea în regiunea Moscovei. „Valoarea economiilor unui candidat este proporțională cu veniturile sale. Trebuie avut în vedere că funcția de președinte al Federației Ruse presupune a fi pe sprijinul statului, ceea ce vă permite să economisiți bani”, a spus Suvorova.

Să vă reamintim că alegerile prezidențiale vor avea loc în Rusia în perioada 15-17 martie 2024. Acestea sunt primele alegeri prezidențiale din Rusia după începerea invaziei Ucrainei și după ce au fost aduse modificări la Constituția Federației Ruse, care au inclus, printre altele, „anularea” mandatelor anterioare ale actualului președinte Vladimir Putin, ceea ce i-a permis să candideze din nou la președinte.

Pentru a participa la alegeri, au înregistrat și un candidat din Partidul Liberal Democrat (LDPR), președintele Comisiei Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale Leonid Slutsky (politicienii moldoveni pro-ruși s-au întâlnit cu el de mai multe ori), candidat din Partidul Comunist (CPRF) președintele Comitetului Dumei de Stat pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și Arctic Nikolai Kharitonov și candidat al partidului Poporul Nou, vicepreședintele Dumei de Stat Vladislav Davankov.

Comisia Electorală Centrală a Rusiei nu a înregistrat un candidat cu poziție anti-război, Ekaterina Duntsova, invocând numeroase erori în foile de semnătură.

#Putin #declarație #venit

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button